Aankondiging Voorjaarsconcert Eendracht, van klassiek tot pop!, 17 februari 2016

Uit Eendracht Eerbeek
Ga naar: navigatie, zoeken
Schilderij voorjaarsconcert 2016.jpg

Van het klassieke Romeo en Julia tot het Nederlandse Doe Maar en van Earth, Wind and Fire tot aan een heuse circusparade. Het aanstaande Voorjaarsconcert van muziekvereniging Eendracht uit Eerbeek belooft weer een spektakelstuk te worden. Onder leiding van de dirigenten Jaap Musschenga, Gerd Wensink en Suzan Lutke, zullen alle onderdelen van de Eerbeekse muziekvereniging aan bod komen in een avondvullend programma. Het Voorjaarsconcert vindt plaats op zaterdagavond 5 maart in Sporthal De Bhoele in Eerbeek. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis!

Waternoodsramp 1953
Het fanfareorkest zal het spits afbijten met het werk 'Grijsoord' van de Nederlandse componist Jan Bosveld. 'Grijsoord' vertelt het verhaal rondom het dorp Oude-Tonge tijdens de waternoodsramp van 1953. De ramp verwoeste bijna het gehele dorp. Dit indrukwekkende stuk geeft duidelijk de angst, de wederopbouw en de herinnering van de ramp weer. Op basis van deze compositie, heeft de jonge muzikant Isa Wissink, de sfeer rondom dit concert uitgebeeld in de vorm van een kunstwerk.

Jeugd in overvloed
Na het optreden van het fanfareorkest zullen zowel het LEGO- en Leerlingenorkest van Eendracht haar opwachting maken. Beide orkesten zijn voorzien van veel jeugdleden, die dankzij het jeugdprogramma van de vereniging zijn doorgestroomd naar de diverse orkesten. Het LEGO-orkest zal het optreden o.a. verzorgen met Kracht & Vlugheid. De klanken van de muziek worden samengevoegd met gymnastische en acrobatische bewegingen van de Eerbeekse gymnastiekvereniging. Het leerlingenorkest, o.l.v. dirigent Suzan Lutke, zal daarna een 'jeugdig' programma ter gehore brengen. Met bekende werken van Doe Maar, James Brown en Claudia de Breij wordt het een veelzijdig optreden van de jongste leden van de vereniging.

Solisten sluiten af
Na de pauze zal het fanfareorkest het concert spetterend afsluiten met veel bekende swingende pop songs en solisten. Met medleys van o.a. Earth, Wind and Fire zullen er bekende klanken door de zaal klinken. Solisten laten hun kunsten horen op een aantal werken, waar improvisaties de boventoon voeren.

Het Voorjaarsconcert in sporthal De Bhoele in Eerbeek begint om 20.00 uur, de zaal is open van 19.30 uur en de toegang is gratis. Meer informatie op www.eendracht-eerbeek.nl