Alfred Willering

Uit Eendracht Eerbeek
Ga naar: navigatie, zoeken

Van 2007 tot 2015 was Alfred Willering (1973) muzikaal leider van de fanfare van Eendracht, gekozen tijdens een extra ledenvergadering op vrijdag 26 oktober 2007.

AlfredWillering1.jpg

Al vanaf zijn jeugd kwam Willering in aanraking met muziek. Zijn vader was organist en bassist, en van hem kreeg hij zijn eerste orgellessen. Op vroege leeftijd begon Alfred een opleiding aan de muziekschool in Hardenberg. Eerst op het orgel, later op flugelhorn. Na een aantal jaren flugelhorn stapte hij over op euphonium en later de bastuba.

Alfred Willering Toen hij op 18 jarige leeftijd dirigent werd van het jeugdorkest van "de Eendracht" in Hardenberg werd de drang naar een muzikale loopbaan sterker. De wereld van muziek was voor Alfred de wereld waarin hij zich thuisvoelde. Hij nam de beslissing om proefexamen te doen aan het conservatorium en te kiezen voor een muzikale loopbaan.

AlfredWillering2.jpg

Na aangenomen te zijn op het conservatorium in Zwolle studeerde hij hier 4 jaar bastuba en directie. Gedurende de opleiding was Alfred al muzikaal actief op diverse gebieden. Samen met enkele medestudenten speelde hij in het ensemble Riverbrass en hij werd aangenomen als bassist bij het Trompetterkorps Bereden Wapens in Amersfoort. Dit orkest verleende haar medewerking aan zijn afstuderen. In juni 2001 slaagde hij voor het conservatorium en kwam hij in het bezit van het praktijkdiploma directie HaFaBra.

Naast Eendracht dirigeerde Willering destijds fanfare Union uit Zelhem en Harmonie Orkest Twente. Ook was hij organist bij de gereformeerde kerk van Hardenberg. Zijn vrije tijd gebruikte hij hoofdzakelijk voor het schrijven van nieuwe stukken en het arrangeren van werken voor verschillende hafabra-bezettingen.