Begrafenis H.D. Van Voorst (Nieuwe Apeldoornsche courant), 22 februari 1944

Uit Eendracht Eerbeek
Ga naar: navigatie, zoeken
440222 Begrafenis H.D. Van Voorst (Nieuwe Apeldoornsche courant).jpg

Details

Datum dinsdag 22 februari 1944
Titel Begrafenis H.D. Van Voorst
Krant Nieuwe Apeldoornsche courant
Bron Koninklijke Bibliotheek

Artikel

Begrafenis H.D. Van Voorst

Op plechtige wijze en onder enorme belangstelling is Maandagmiddag op „Heidehof" te Ugchelen het stoffelijk overochot van der heer H.D. van Voorst, dirigent van verschillende muziekverenigingen, aan den schoot der aarde toevertrouwd.

Tegenwoordig waren deputaties der harmonie- of fanfaregezelschappen uit Dieren, Eerbeek, Lunteren, Hoenderloo en "Prins Hendrik" van' Het Loo in zijn geheel.

Aan de geopende groeve spraken achtereenvolgens de voorzitters van Lunteren, Hoenderloo, „Prins Hendrik", „Eendracht" te Eerbeek en de Dierensche Harmonie.

Zij allen gewaagden van de groote liefde die van den overledene uitging voor de muziek, van zijn nimmer verflauwenden ijver om de vereenigingen hooger op te voeren en niet het minst om zijn kameraadschappelijken omgang, waardoor hij zich in den loop der jaren tal van vrienden heeft verworven. Daarna trad Ds. Brakman naar voren die, na lezing van een evangelisch gezang enkele woorden van troost sprak tot familie en vrienden.,

Daarnaa zette "Prins Hendrik" onder leiding van Felix Kwast Jr. in het bekende: "U bidt ik aan, O, macht der Liefde", uit den bundel van Joh. de Heer en getoonzet door den overledene.

Plechtig klonken de tonen van deze koraalmuziek, die niet nalieten indruk te maken op de talrijke aanwezigen, over den doodenakker.

De broer van den overledene, de heer J. v. Voorst, evangelist te Amsterdam, dankte. Van verschillende vereenigingen dekten fraaie grafkransen de lijkbaar.