Eendracht en GFO in concert

Uit Eendracht Eerbeek
Ga naar: navigatie, zoeken
151021 Eendracht en GFO in concert.jpg

Afgelopen weekend heeft het fanfareorkest van muziekvereniging Eendracht een prachtig concert gegeven samen met het Gelders Fanfare Orkest (GFO). In het Akoesticum, een sfeervolle en unieke locatie op de oude legerbasis in Ede, gaven beide orkesten een concert voor een volledig uitverkochte concertzaal.

Voor het Eerbeekse fanfareorkest was het concert de vuurdoop voor maar liefst 10 nieuwe, jonge muzikanten en voor de nieuwe chef-dirigent Jaap Musschenga. In amper zeven weken tijd bracht het orkest een mooi en gevarieerd programma ten gehore. Het orkest startte de avond met de concertmars "Mercury" en vervolgde het concert o.a. met werken als "Deep Harmony" en "Procession du Vendredi-Saint". Hoogtepunt van het optreden voor de pauze was het prachtige solowerk voor sopraansaxofoon "Oblivion" wat werd vertolkt door solist Henk Wensink.

Het GFO trad aan met ruim 65 muzikanten. Onder leiding van dirigent Erik van de Kolk, liet het orkest wederom horen waarom het tot de beste fanfareorkesten van Nederland behoort. Het GFO liet een aantal werken horen, waaronder de première van een nieuwe compositie van de Nederlandse componist Harry Janssen. "Glimpses of a Life" is geschreven ter nagedachtenis aan Kolonel Marius Cornelius van Houten. In een viertal delen wordt het tijdsgewricht weergegeven waarin Van Houten leefde en werkte tussen het begin van de 20ste eeuw en het einde van WOII. De nieuwe compositie werd met groot enthousiasme door het publiek ontvangen.