Eerbeek ontvangt 150 muzikanten, 11 maart 2016

Uit Eendracht Eerbeek
Ga naar: navigatie, zoeken
160311 Eerbeek ontvangt 150 muzikanten.jpgAanstaande zaterdag 19 maart organiseert muziekvereniging Eendracht een jaarlijks terugkomend muzikaal evenement: de Play-in. Organisator Tamar Wissing: “De Play-in is al meerdere jaren een begrip in Midden-Gelderland”. Muzikanten uit de regio komen voor één dag bij elkaar om samen muziek te maken. “Er worden drie orkesten gevormd naar het niveau van de deelnemers. Na een dag studeren volgt als afsluiting een concert. Daar laten de drie orkesten de ingestudeerde werken horen”, aldus Tamar. Het concert vindt plaats in De Kruiskerk aan de Dr. Gunningstraat in Eerbeek. De zaal is open vanaf 16.00 uur en de toegang is gratis.

Dankzij de deelname van veel muziekverenigingen hebben zich ruim 150 muzikanten opgegeven voor deze dag. “We hebben de mogelijkheid geboden dat mensen zichzelf online konden inschrijven. Daardoor en door een flinke PR-campagne komen de muzikanten nu uit alle windstreken van Gelderland”, aldus Tamar. Muzikanten spelen bij hun vereniging doorgaans in een harmonie- of fanfareorkest. Tijdens de Play-in worden deze samengevoegd tot één geheel. De orkesten staan onder leiding van de dirigenten Alike Jonkman, Gerd Wensink en Jaap Musschenga. Daarnaast wordt er ook een ‘Beginnersorkest’ gevormd voor de allerjongste muzikanten. Die laatste zijn nog niet in het bezit van een diploma. Dit orkest staat onder leiding van Suzan Lutke.

Deze dag kan alleen maar tot stand komen, dankzij de hulp van veel vrijwilligers. Alle leden van Eendracht Eerbeek zijn betrokken bij deze leuke muzikale dag die in en rondom De Kruiskerk plaats gaat vinden. Tamar Wissing: “Het zijn ‘open repetities’, dus belangstellenden zijn van harte welkom om eerder op de dag te komen luisteren, maar het eindresultaat is te horen om 16.00 uur”.