Gastoptreden OBK Bennekom in Eerbeek

Uit Eendracht Eerbeek
Ga naar: navigatie, zoeken
151103 Gastoptreden OBK Bennekom in Eerbeek.jpg

Twee verschillende orkestvormen in één concert! Dit gegeven maakt het aankomende Herfstconcert van muziekvereniging Eendracht een bijzonder concert. Te gast is het harmonieorkest van OBK uit Bennekom. De avond zal echter worden geopend met een optreden van het fanfareorkest van Eendracht. Beide orkest komen uit in de eerste divisie van de KNMO. Het concert vindt plaats in De Kruiskerk in Eerbeek en start om 19.30 uur, de toegang is gratis.

Het harmonieorkest van OBK bestaat uit 55 muzikanten en is opgebouwd volgens de klassieke harmoniebezetting. Dit betekent dat het orkest niet alleen uitsluitend bestaat uit koperblazers, slagwerkers en saxofoons, maar ook voorzien is van houtblazers. Het orkest staat onder leiding van dirigent Dick Bolt. Het te spelen programma is veelzijdig met zowel werken uit de eerste divisie als lichte muziek. Op het programma staat o.a. “Spartacus” van de Belgische componist Jan van der Roost. Het werk vertelt het verhaal van bekende Romeinse slaaf die de grote slavenopstand leidde tijdens de Romeinse overheersing.

Het fanfareorkest van Eendracht zal de avond openen met de mooie concertmars “Mercury”. Het orkest staat sinds eind augustus onder leiding van chef-dirigent Jaap Musschenga. Het Herfstconcert zal het eerste optreden zijn van het fanfareorkest onder zijn leiding in Eerbeek. In de afgelopen weken is het orkest gegroeid met maar liefst 10 nieuwe muzikanten uit de eigen opleiding. Het jonge orkest speelde enkele weken geleden nog in Ede samen met het Gelders Fanfare Orkest. Het repertoire is veelzijdig met o.a. “Norwegian Blue”, een jazzy werk van componist Philip Wilby.