Muzikale show Eendracht, 7 maart 2016

Uit Eendracht Eerbeek
Ga naar: navigatie, zoeken
Voorjaarsconcert Eendracht 5 maart 2016 1.jpg
Voorjaarsconcert Eendracht 5 maart 2016 2 Nico Westhof Davy te Bokkel.jpg

Van begin tot eind een doorlopende muzikale show; dat was wat de orkesten van Eendracht afgelopen zaterdagavond lieten zien én horen in theater De Bhoele in Eerbeek. Meer dan 500 bezoekers genoten van muziek, zang en acrobatische acts vertoond door gymvereniging Kracht & Vlugheid. “Een prachtige muzikale avond waarvan we geweldig hebben genoten” aldus één van de gasten. “Vooral de mix in verschillende muziekstijlen, de hoge kwaliteit van de solisten en de enorme hoeveelheid jonge muzikanten maakte het voor ons een avond om niet snel te vergeten”.

Het fanfareorkest van de Eerbeekse muziekvereniging, onder leiding van chef-dirigent Jaap Musschenga, opende de avond. Na een romantische opening volgde het thema-nummer van de avond: Grijsoord. Een groot en indrukwekkend werk van componist Jan Bosveld over de watersnoodramp van 1953. Het werk kwam ook tot uitdrukking in de aquarel van trompettiste Isa Wissink die de voorzijde van het programmaboekje sierde. De wijze waarop het orkest het veeleisende en complexe stuk vertolkte was indrukwekkend.

Het LEGO-orkest o.l.v. Gerd Wensink vervolgde het concert met de werken Flashdance, La Storia en A Day at the Circus. Bij dat laatste nummer genoot het publiek van een show van Kracht & Vlugheid terwijl spreekstalmeester Davy te Bokkel de verschillende onderdelen aan elkaar praatte. Alike Jonkman, oud-dirigente van het orkest liet weten onder de indruk te zijn van het optreden. “Ik hoorde vanavond een prachtig LEGO-orkest, goed in balans en met mooie muzikale lijnen” aldus Jonkman.

De allerjongste muzikanten o.l.v. Suzan Lutke sloten het deel voor de pauze af. ‘Raiders March’, ‘Pa’ van Doe Maar, ‘I Feel Good’ en ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij stonden op het repertoire. Veel mensen in de zaal hielden het bij dat laatste nummer niet droog. Met zang van muzikanten Ilse en Jannemien en piano van Tatyana Bosman werd dit door Lutke gearrangeerde stuk vol passie gebracht. Met een overdonderend applaus en staande ovatie werd dit bijzondere optreden beloond.

Na de pauze sloot de fanfare de avond af. Het publiek genoot van de vele individuele kwaliteiten die het orkest te bieden heeft. Zo waren er schitterende solo’s van o.a. saxofoniste Jolanda Brugman, bugelliste Bianca Schut en trombonist Anne Wensink. The Best of Earth Wind and Fire, Tico Tico en Against all Odds is slechts een greep uit de vele titels die voorbij kwamen. “Het was een prachtige avond. Wat een kwaliteit, wat een jeugd en wat een passie. Wat ben ik trots dat we dit hebben in Eerbeek” aldus een enthousiaste bezoeker na afloop.

Foto's: Paula Rozendal