Toporkesten in Eerbeek

Uit Eendracht Eerbeek
Ga naar: navigatie, zoeken
151107 Toporkesten in Eerbeek.jpg

Zaterdagavond 7 november gaven Harmonieorkest OBK uit Bennekom en Fanfareorkest Eendracht uit Eerbeek een concert in de Kruiskerk te Eerbeek. Beide orkesten komen uit in de eerste divisie van de KNFM en dat was goed te horen. Onder leiding van de dirigenten Dick Bolt en Jaap Musschenga lieten de muzikanten van beide orkesten de veelzijdigheid van moderne én klassieke blaasmuziek horen. Het publiek dat in groten getale was toegestroomd beloonde de optredens met een staande ovatie.

Voor chef-dirigent Jaap Musschenga was het zijn eerste concert in Eerbeek. De jongste dirigent in de geschiedenis van Eendracht was tevreden over de muzikale prestaties tot dusver. “Na slechts 8 repetities en met 10 nieuwe, piepjonge, onervaren muzikanten in het orkest hebben we het maximale eruit gehaald. Het gaat goed en nu bouwen we verder richting het voorjaarsconcert op 5 maart volgend jaar”, aldus Musschenga.

Voor OBK Bennekom was het concert in de Kruiskerk een try-out voor hun optreden later deze maand in Wageningen. Op zondag 22 november speelt OBK samen met Philharmonie Gelre uit Arnhem én met medewerking van het koperkwintet van Het Gelders Orkest in de HRFSTWND concertreeks. Volgens Cees Janssen, voorzitter van OBK, een absolute aanrader voor iedere muziekliefhebber.