KIEMM

Hoe stimuleer je de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen? Door ze kennis te laten maken met muziek. Stichting KIEMM (www.kiemm-eerbeek.nl), opgericht door muzikanten van muziekvereniging Eendracht, zet zich daar voor in en verzorgt sinds 2011 professioneel muziekonderwijs op alle basisscholen in Eerbeek.

Doel is kinderen uit alle lagen van de bevolking op een zo laagdrempelig mogelijke manier muziek mee te geven. Wekelijks krijgen de kinderen onder schooltijd een uur muziekles op een blaasinstrument in bruikleen. Ze ervaren hoe het is om een trompet of trombone te bespelen, hoe is het om te improviseren op een instrument, en hoe het klinkt als je met klasgenootjes één groot orkest vormt.

Verbeeldingskracht stimuleren

Behalve de kick van het samenspel is muziekles goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert de verbeeldingskracht, het leert kinderen creatiever te denken, goed te luisteren en rekening te houden met anderen.

Jaarlijks slotconcert

KIEMM is er trots op dat in de afgelopen 10 seizoenen al meer dan 300 kinderen muziekles kregen. Elk seizoen wordt afgesloten met een spetterend slotconcert voor ouders, broertjes zusjes, opa’s, oma’s, vrienden en buren. Op een groot podium presenteren de kinderen enthousiast hun kunsten in samenwerking met muziekvereniging Eendracht.

Donateurs

Hoewel KIEMM bijna volledig op vrijwilligers draait is professioneel muziekonderwijs zeer kostbaar. Vooral het onderhoud en de aanschaf van nieuwe blaasinstrumenten is een grote kostenpost. KIEMM krijgt geen subsidie, maar is volledig afhankelijk van de jaarlijkse financiële bijdragen van de donateurs zoals particulieren, bedrijven en instellingen uit en rondom Eerbeek. Alleen met steun van hen kan KIEMM blijvend professioneel muziekonderwijs verzorgen op de basisschool en bijdragen aan een bloeiende muziekcultuur in Eerbeek en omgeving.