Lid worden

Muziek maken is dé manier om je te uiten, alleen en samen met anderen in een orkest. Bij Eendracht zijn er verschillende mogelijkheden om muziek te maken. Voor jong en oud. 

Maak kennis met muziek

Vanaf 7 jaar zijn er lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV). In de vorm van blokfluitlessen leren leerlingen samen met leeftijdgenoten alles over muziek: over lange en korte tonen, swingende ritmes en de taal van de muziek, het notenschrift. Twee keer per jaar is er een optreden voor publiek.

Een instrument bespelen

Vanaf 8 jaar is het mogelijk om een instrument te bespelen bij Eendracht. Dit geldt ook voor de leerlingen op blokfluit: zij maken na een jaar de keuze voor een instrument. Dat mag elk instrument zijn dat er binnen de fanfare van Eendracht bestaat. Wordt het een bugel, hoorn, tuba, trombone of toch liever slagwerk?

Ja, ik word lid

Professioneel muziekonderwijs

Alle muzieklessen bij Eendracht worden gegeven door docenten die zijn afgestudeerd aan het conservatorium. We vinden het belangrijk dat jonge muzikanten voldoende uitgedaagd blijven. Daarom  zetten we in op een goede doorstroom van alle leerling-muzikanten en stimuleren we het spelen in een orkest zo vroeg mogelijk. De beleving van muziek wordt pas echt groot bij samenspel. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bekijk de contributie of neem contact op met opleidingscoördinator Lisette van den Berg.