Concert in één dag, 19 maart 2016

Uit Eendracht Eerbeek
Versie door Webmaster (Overleg | bijdragen) op 21 mrt 2016 om 12:47

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
160320-Play-inn 1.jpg
Maar liefst 150 muzikanten afkomstig van een kleine 10 muziekverenigingen uit de regio waren zaterdag bijeen gekomen om een dag lang nieuwe muziek in te studeren onder leiding van de dirigenten Jaap Musschenga, Alike Jonkman, Gerd Wensink en Suzan Lutke. Voor veel muzikanten een spannende dag. Naast nieuwe muziek moest ook gewend worden aan drie verschillende dirigenten. En aan het einde van de dag een concert geven voor meer dan 200 bezoekers. Alles bij elkaar een hele belevenis voor de veelal zeer jeugdige musici.

Niet alleen de muzikanten maar ook het publiek zorgden afgelopen zaterdag voor een prachtig slotconcert van de Play-in in de Kruiskerk te Eerbeek. De allerjongste muzikanten van die dag stonden op het podium en speelden “The Lion sleeps tonight”. En het publiek zong uit volle borst meerstemmig (!) mee waardoor het een gedenkwaardig einde werd van een mooie muzikale dag. “Muziek verbindt” aldus één van de bezoekers. “En wat is het toch prachtig dat zulke jonge kinderen samen spelen met muzikanten die hun opa of oma hadden kunnen zijn. Dat kan alleen met muziek.”

Organisatoren Renate Jansen en Daphne Boesveld blikten terug op een succesvolle dag. “Meer dan 150 muzikanten ontvangen, ze laten repeteren, ze van eten en drinken voorzien en aan het einde van de dag een concert laten geven is een hele uitdaging. Gelukkig is bijna alles heel goed gegaan. We hebben iedereen met blije gezichten muziek zien maken en de Kruiskerk zat helemaal vol met publiek dus onze missie is volbracht” aldus de twee enthousiaste dames.

160320-Play-inn 2.jpg
160320-Play-inn 3.jpg