Leerlingenorkest

De eerste kennismaking voor muzikanten met een orkest is het Leerlingenorkest van Eendracht, dat per november 2021 onder leiding staat van dirigent Linda Blom. Wekelijks op woensdagavond ervaren de jonge en oudere muzikanten van de vereniging hoe het is om samen met elkaar muziek te maken.

Na ongeveer een jaar muziekles, gaan (jeugd)leden bij het Leerlingenorkest meespelen. Anders dan bij het Eendracht Ensemble en het Fanfareorkest, werkt het Leerlingenorkest nauwelijks met bestaande arrangementen of composities. Dirigent Linda Blom arrangeert op verzoek van de leden van het orkest nieuwe muziek of past bestaande aan. Vaak betreft dit bekende melodie├źn, zoals popmuziek van vroeger en nu. Juist het samen spelen van deze muziek leidt bij de leden van het orkest tot nog meer plezier. Muziek wordt echt een beleving.

Concerten

Bij het spelen in een orkest horen natuurlijk ook optredens. Het Leerlingenorkest treedt regelmatig op. Ze doen mee aan festivals, geven concerten in Eerbeek en omgeving en zijn uiteraard aanwezig bij het jaarlijkse Voorjaarsconcert van Eendracht.