Wie zijn wij?

Eendracht is een ambitieuze muziekvereniging waar jong en oud elkaar treffen in een gezamenlijke passie: muziek maken. Dat doen we in verschillende orkesten en kleine ensembles.

Voor de allerjongste muzikanten is er het Leerlingenorkest ( LOE), waar kinderen vanaf 8 jaar ervaren wat het is om samen te spelen met andere muzikanten onder leiding van een dirigent. Na verloop van tijd stappen de jonge muzikanten over naar het Leerlingen en Gevorderden Orkest (LEGO) waar zij samen met meer gevorderde volwassen musici zich muzikaal verder kunnen ontwikkelen. Tot slot is er de stap naar de fanfare, het grootste orkest van muziekvereniging Eendracht.

Ensembles

Naast de 3 orkesten zijn er ook kleinere ensembles waar muzikanten elkaar treffen. Bij KOE (Klein Orkest Eendracht) spelen wisselend 10 tot 15 muzikanten lichte muziek die ze zelf uitkiezen. Verder is er Serenade uit Blik (SUB), een ensemble dat op verzoek speelt op gelegenheden, zoals een festival, markt, bruiloft of verjaardag. Per optreden wisselt de samenstelling en omvang van een SUB.

Muziek maken bij Eendracht? Bekijk de mogelijkheden

Eendracht in de samenleving

Eendracht wil een bloeiende muziekcultuur in Eerbeek en omgeving stimuleren. Binnen de vereniging behoort het jeugdbeleid daarom tot een van de belangrijkste speerpunten en investeren we in professionele opleidingen. Buiten de vereniging doen we dat met KIEMM, een initiatief waardoor alle kinderen in groep 6 van de basisschool kennis maken met muziek.